Новини
Представяне на дебютната стихосбирка "Дневник на душата" от младата пловдивска поетеса - МЕРИХА ЧОЛАК

 

На 12 януари 2018 г. от 17:30 Община Панагюрище и Общинска библиотека "Стоян Дринов", организират представяне на дебютната стихосбирка "Дневник на душата" от младата пловдивска поетеса - МЕРИХА ЧОЛАК. В срещата ще вземат участие и талантливите изпълнители на рок група „MODICA”.

 

Ако желаете да надникнете в света на едно чувствително момиче и да откриете себе си и чувствата си из между редовете на книгите ,то значи тази книга е точно за вас.

 

"Райна Княгиня - П" ООД дари книги на библиотеката
 

 

Дарение от 1419 броя художествена, историческа и друга литература

получи Общинска библиотека „Стоян Дринов” от „Райна Княгиня - П” 

ООД.

Поредното дарение включва и много заглавия от местни автори.

Колективът на библиотеката е изключително благодарен за дарителския

акт, който ни даде възможност да обогатим за пореден път нашия фонд.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ивайло Митев ще представи своето творчество в Панагюрище - 15 септември от 17.30 часа

"Всеки от нас се ражда и умира. Казват, че когато смъртта ни прибере, това е за да открием отново източника на живот. Тогава нашата душа полита в безвремието, докато дойде моментът да завърти отново колелото на земните си дни. Понякога, съвсем неочаквано, човек губи своята единствена Любов необратимо. Тогава той пада опустошен и остава сам, за да понесе най-голямото страдание. Да съществува без човека, когото обича! Но една жена намери сили в себе си и успя да се изправи! Тя продължи да ниже своя Гоблен на живота с надеждата, че когато смъртта я прибере, любимият човек ще я чака във вечността! Защото има души, които са толкова силно свързани, че съдбата им е отредила да бъдат заедно завинаги!"
Ивайло Митев

 

 

Всеки от нас се ражда и умира. Казват, че когато смъртта ни прибере, това е за да открием отново източника на живот. Тогава нашата душа полита в безвремието, докато дойде моментът да завърти отново колелото на земните си дни. Понякога, винаги неочаквано, човек губи това свое право необратимо. Тогава, останал сам, той полита към залеза на своето време. Един мъж направи твърде късно своята горчива равносметка и опустошил себе си, остана сам пред мрака на безкрайната бедсна! Изгубил безвъзвратно своята най-велика божествена привилегия да живее, той сам прекъсна завинаги нишката на своя Гоблен на живота и полетя, но не към вечността, а към завършека на своята, дарена от Създателя съдба. Защото има души, които дори Смъртта отказва да прибере!

 

Лятна седмица в библиотеката

И тази година през летния сезон стартира изпълнението на Общинската програма за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”.

Общинската програма за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела“ е разработена от ресор „Хуманитарни дейности“ въз основа на анализ на наличните ресурси и набелязани задачи във връзка с провеждането на извънкласни форми за работа и ангажиране на свободното време на децата през летните месеци.

Общинската програма за лятна работа за деца и ученици е заложена като специфична цел в Програмата за управление на община Панагюрище 2015-2019 година: Оптимизиране на управлението на общинската образователна система.

Програмата е с основна цел да привлича институции и насърчава партньорство в полза на детето, съобразена е с интересите и възрастовия състав на участниците обхващащ деца и ученици от 6 до 18 годишна възраст.

 

Писателката Красимира Кацарска представя творчеството си в Панагюрище

На 4 май, от 17:30 часа в Читалня за възрастни на Общинска библиотека “Стоян Дринов”, Красимира Кацарска ще представи творчеството си пред любителите на художественото слово.

Красимира Кацарска е ръководител на Литературен салон „Огнище към Народно читалище „Н.Й.Вапцаров – 1866” – Благоевград, където почти всяка седмица представя новите произведения на автори както от региона на Благоевград, така и от цяла България.

 

Повече за авторката може да прочетете тук

 

© iLib  Прима-Софт