Анкета
В какви обучения, провеждани в библиотеката, бихте се включили?

начална компютърна грамотност
0.81% - 32
езикови
1.52% - 60
друго
61.32% - 2427

Гласували: 3958

Събития

Гостува ни Олга Клисурова с книгата си „Цвят от глухарче”

01.10.2018

В петък на 28 септември в читалнята за възрастни бе представен дебютния сборник с разкази на старозагорската писателка Олга Клисурова.  Тя е председател на Сдружението „Пътуващите книги на Стара Загора ”, чиято мисия е „Възпитание на любов към книгите и изкуството, както и подпомагане, подкрепа и развитие на творчески таланти.”

Началото на срещата започна главният библиотекар Стефан Рапонджиев, с думи за авторката и професионалния й опит. По време на сбирката той прочете с  артистичен тон няколко от разказите й, разчупвайки официалната обстановка . Специален гост бе местният писател и наш читател Димитър Пенчев, който ни представи човекът Олга Клисурова, като негов колега и сътрудник на писателското поприще. Той разкри пред  всички присъстващи личните си впечатления  от нейното творчество, като направи кратък разбор на съдържанието на почти всички от разказите й.

 

Книгата „Цвят от глухарче”, както сподели самата Олга е писана с натрупване на емоции от заобикалящата я действителност. Разказите й са много различни - от сериозни и вглъбени, до забавни и романтични със силно женско присъствие и подсказка за мъжете, как да се подхожда към женската душа.

На срещата присъства и художникът на книгата – Милен Вълчев. Редактор на книгата е Мила Балдаранова, сътрудник на Олга в сдружението „Пътуващите книги”.

Накрая желаещите читатели се снабдиха с книжки и поговориха с писателката.

 

Виж още снимки ТУК

 

 

«
Всички
© iLib  Прима-Софт