Събития

Илия Михайлов - учителят, който дарява обич

26.02.2024

 

На 16 февруари 2024 година имахме щастието да се срещнем с един добър и уважаван човек, блогър и писател. Неговото творчество е насочено към дарителството.

 

Писателят сподели пред присъстващите в Общинска библиотека „Стоян Дринов”, че за него е потребност да даде нещо от себе си, да е съпричастен с нуждата на хора, които са в затруднено положение. Само така смята, че е полезен и на себе си. Защото колелото на живота се върти и никой не е застрахован от трудности.

 

„Аз съм готов винаги да подам ръка на падналия, да помогна на слабия, да дам надежда и вяра, че доброто съществува и е сред нас”.

 

Илия Михайлов, който бе представен от Стефан Рапонджиев - главен библиотекар в Храма на знанието, е автор на 5 книги: „Побързай“ (2018), „Когато вали“ (2019), „Автобус за някъде“ (2020), „Ежедневности“ (2021) и „Доизмислено щастие“ (2022). Всички те са с илюстрации на ученици от профил „Изкуства“ на СУ „Георги Брегов“ гр. Пазарджик. С четири от тях той организира благотворителни кампании. В тези кампании се включват хора от цяла България и чужбина, сред които известни български музиканти и журналисти като Емил Анчев и Явор Недев (рок група „Конкурент“), Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд“, Ники Кънчев и др. Регионални и национални медии подкрепят каузата с репортажи (в. „Марица“ Пловдив, в. „Знаме“, в. „Труд“, Българско национално радио, Дарик радио, „Телемедия“, ITV и др.).

 

Всички, дошли на срещата, останаха възхитени от благородното дело на писателя.

 

СНИМКИ  

«
Всички
© iLib  Прима-Софт