Събития

Ивайло Митев представи своя роман "Съдба на дете" в Панагюрище

26.03.2018

    На 23 март, в Читалня за възрастни на Общинска библиотека „Стоян Дринов“ в Панагюрище, беше представен романа "Съдба на дете“. Това е третата книга на Ивайло Митeв след „Гобленът на живота“ и „Единствен“.

 

Един роман, емоционално свързан с града, откъдето тръгва историята в книгата; роман, който единствено панагюрци биха прочели по един малко по-различен начин и който би предизвикал противоречиви чувства.

 

Идеята за написване на романа тръгва от едно посещение на група фотографи, посетили дома за деца и юноши „Павел Бобеков“ гр. Панагюрище през 2007 година и направили репортаж с множество снимки за своето гостуване.

 

Няма по-високо морално задължение за една нация от това да се погрижи за своите деца – нейното бъдеще. Само че не всички от тях имат шанса да бъдат отгледани така, както трябва – в семейство.

 

Тази книга е роман за тяхната съдба. Те са изоставените деца на България. Децата, на които не бива да обръщаме гръб. Децата, на които всички ние можем и трябва да помогнем. Защото сме отговорни за техния живот, който е не по-малко уникален от живота на всеки друг.

 

Всяко едно дете е важно за бъдещето на страната и нацията ни. Идеята е да не се набляга само на социалните услуги в домовете за деца без родителски грижи, а да се влагат средства и усилия за образованието на тези деца, за тяхната професионална реализация, за подпомагане на техните дарби и таланти, за да може когато се затвори вратата на дома зад гърба им, след навършване на пълнолетие, те да знаят накаде да тръгнат и да продължат живота си без техните наследници да повторят съдбата им.

 

Книгата се издава с благотворителна цел. Всички приходи от „Съдба на дете“, ще бъдат дарени на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Катя Ванчева“ в с. Широка лъка, община Смолян. В него в момента живеят шест момчета и три момичета.

 

 

Виж още снимки ТУК

 

«
Всички
© iLib  Прима-Софт