Анкета
В какви обучения, провеждани в библиотеката, бихте се включили?

начална компютърна грамотност
0.87% - 32
езикови
1.63% - 60
друго
62.99% - 2315

Гласували: 3675

Събития

Иван Димитров и неговата книга "Силата на думите" в Панагюрище

07.06.2018

На 6 юни, в библиотеката, пред отбрана аудитория от лекари и учители, бе представена новата  книга на Иван Димитров  „Силата на думите” , събрала 90 съвсем кратки разкази от едно изречение до пет страници. Преди да дойде в книжния храм, авторът представи книгата си пред пациенти и лекари в МБАЛ  „Уни Хоспитал”.

 

Силвия Чолева, редактор на книгата казва:

 

„Четивна, остроумна, написана с въображение, с познаване на най-добрите образци в жанра, абсурдна, смешна, тъжна. Такава е новата книга с кратки разкази на Иван Димитров. Сбито писане, крайна пестеливост към думите. Иронично-саркастично и меланхолно-тъжното надделяват над историите в нея - ту измествани към есеистичния фрагмент или драматургията, ту към сюреалистичното или автентиката на преживяното. Иван Димитров успява да събере отделните части, на които се е разпаднал животът ни и от тези парчета се е получила малко мрачна картина, но читателят в крайна сметка остава обнадежден. Защото, докато четеш, се усмихваш, даже се разсмиваш. Думите имат сила.

 

Иван Димитров е автор на книги с поезия, проза и драматургия. Негов е и романа „Софийски дует”, посветен на София. Написал е десетина пиеси, от които „Очите на другите” е поставяна в Ню Йорк и в Народен театър „Иван Вазов”.  Със свои пиеси е печелил двайсетото издание на „Друмевите празници”, конкурса за пиеса на абсурда на Драматичен театър Благоевград и конкурса за драматургичен текст в рамките на проекта „Млада балканска драма“, организиран от Народен театър (Белград) и Младежки театър „Николай Бинев“. През 2013г. печели наградата на осмото издание на фестивала „София Поетики”. През 2014 година е един от петимата артисти номинирани за наградата „Стоян Камбарев”. Отличаван е и на други конкурси. Участвал е в различни поетични пърформанси, от които най-много обича „4х4” и „Актьори срещу поети”.

 

 

Виж  симки ТУК

 

«
Всички
© iLib  Прима-Софт