Анкета
В какви обучения, провеждани в библиотеката, бихте се включили?

начална компютърна грамотност
0.71% - 32
езикови
1.4% - 63
друго
58.39% - 2632

Гласували: 4508

Събития

Ключът за романтични моменти на Татяна Йотова

01.07.2024

 


 

Татяна Йотова е родена в Айтос, където упражнява и учителската си професия. Автор е на 16 поетични книги, сред които „Капризни разпятия”, „Божури в снега”, „Кафето предстои”, „Живата Странджа” и др. Носител е на награди от бардовски, литературни, театрални и педагогически конкурси като „В полите на Витоша”, „Свищовски лозници”, „Солени ветрове”, „От учителя – с любов”, „Рада Казалийска”, „Априлски камбани”, „Радост на брега”, „Магията любов”, „Горчиво вино” и „Каунь Фест”. Песни по нейни текстове има в учебници и в репертоара на популярни изпълнители, а издадените ѝ албуми с авторска музика са два – „Закъсняла молитва” и „Песента на токчетата”.

 

През 2021 година е сред участниците в Първи независим книжен фестивал Eunoia LitFest в София и сред предложенията за носител на Националната награда за чистота на българския език „Д-р Иван Богоров” на община Карлово.

 

Ние, от Общинска библиотека ”Стоян Дринов” също можем да се похвалим, че през 2022 година Татяна получи първа награда в Националния литературен конкурс за детска поезия „Стоян Дринов”, който се организира всяка година в нашия храм на знанието.

 

На 28 юни поетесата  и бард Татяна Йотова зарадва своите почитатели в библиотеката , дошли да се насладят на един песенно-поетичен спектакъл, с който тя изля цялата си душа. В залата прозвучаха творби, родени от отрицанието – по-дълги, колоритни, по-задълбочени и многопластови:

 

„Може да нямаш комфорт и пари
и радостта ти да е в дефицит,
може да нямаш късмета на трима,
ала ключе непременно си имай

Ключ за врата, за сърце, за съдба,

ключ за илюзии, за свобода,
за романтични, за гневни моменти,
ключ за звезди, времена, сантименти…”

 

Цяло изкуство е да бъдеш поет-бард, като невероятната Татяна Йотова. И цяло изкуство е, като Таня, да разрушаваш стените на отчаянието, песимизма и бездушието и да даряваш ключ, който да отключва с надежда духа към божествения свят на авторката.Този ключ тя подари с песен на читателите, присъстващи в залата.

 

СНИМКИ

«
Всички
© iLib  Прима-Софт