Новини

Мултимедиен моноспектакъл на Любен Кънев „STOP -ДЯВОЛЪТ СЕ ПРИЗНА ЗА ВИНОВЕН”

05.03.2015

Любен Кънев представя първия по рода си мултимедиен моноспектакъл STOP

 

Любен Кънев, ченгето с особена прическа от „Под прикритие“, ще представи пред панагюрска публика първия си авторски спектакъл – “STOP – Дяволът се призна за виновен”. Това ще се случи на 17 март, от 18:30 часа в кино “Модерен театър”.

Иновативният кино-театрален спектакъл на младия и талантлив български актьор звучи изключително актуално на фона на разразилата се криза с КТБ. „Stop“ съчетава киното и театъра в едно. Няма нищо общо с мултимедия. Това е изповедта на един банкер, имплантирана в прожекция“, разказва Любен Кънев за премиерния си спектакъл.

Главният е директор на банка, уж безчувствен хищник, който обаче изненадва със съвест.

Той е калкулатор, хамелеон и робот, който със закъснение копнее за любов, прошка и правда. Човек, който не се е вслушал в истината, когато е трябвало. Какви могат да са последствията от удовлетворяването на едно просто желание – човек да е способен да говори спокойно и свободно с хората? Що за човек е изпълнителен директор на банка в България? Какво е ежедневието му? Бил ли е дете, запазил ли е нещо детско в себе си? Има ли скрупули? А съвест? Гледа ли театър? Може ли да се влюби? Желае ли изкупление? STOP поставя и отговаря на много въпроси за същността на това да си човек в съвременна България.

STOP е представление за непостижимото наваксване, което човек предприема въпреки всичко.

Това е спектакъл, на който не само е разрешено да се снима с камера и фотоапарат, а дори е препоръчително. Яденето на пуканки и говоренето по телефона също е в реда на нещата, заявяват хора от екипа. Спектакъл, за който авторът и единствен актьор преди премиерата, се е затворил за няколко дни в манастир, за да влезе достатъчно добре в ролята на героя си.

 

 

Текст : Мадлена Георгиева

 

 

«
Всички


Коментари

няма налични

Добави коментар
© iLib  Прима-Софт