Анкета
В какви обучения, провеждани в библиотеката, бихте се включили?

начална компютърна грамотност
0.81% - 32
езикови
1.52% - 60
друго
61.32% - 2427

Гласували: 3958

Събития

Музикална среща с Ина Иванова

19.02.2018

На 16 февруари в читалнята за възрастни бе представена авторката Ина Иванова и нейни три книжки – стихосбирката „Малки букви” и две с разкази – „Името на неделята” и „Летящ акордеон”.

 

 

Ина Иванова живее в Пловдив. Завършила е Българска филология. Публикувала е в сп. „Родна реч”, сп. „Глоси” и „Литературен вестник”  в електронните издания „Литернет”, „Public Republic”, ‘’Литклуб” и „Кръстопът”, както и в сборниците „Друга вода” и „6+”. Член е на пловдивската Поетична академия „Добромир Тонев” от създаването й и на Дружеството на пловдивските писатели.

 

В петък вечер пред панагюрската аудитория се изявиха и музиканти от група Модика – приятели на авторката с популярни български рок парчета в изпълнение на певицата с кадифения глас - Нонка Маслева. Музиката и прочетените произведения бяха в пълен синхрон, а мекия нежен глас на писателката ни накара да се захласнем.

 

Ина Иванова сподели : „Всеки един мой стих е разказана история. Дали съм добър писател не мога да кажа, но съм добър читател. Добрата книга те кара да съпреживяваш, тя е метода, с който да се повдигнеш на пръсти. Книгата е 3D преживяване, има вкус, мирис. С нея преживяваш собствените си състояния по друг начин.”  Тя цитира и писателят Труман Капоти – „Аз вярвам повече в ножиците от колкото в молива.”, подкрепяйки го в твърдението с нейният начин на писане – „Лично аз редактирам до ниво звук.”

 

След срещата, част от присъстващите ни гости- читатели си закупиха книжки, получиха автограф и поговориха лично с писателката.

 

 

 

Още за срещата ТУК

 

Още снимки от срещата ТУК

 

 

«
Всички
© iLib  Прима-Софт