Новини

На 23 април ще ни гостува Ивелина Радионова с "България навеки"

20.04.2018

Ивелина Димитрова Радионова е родена на 23 март 1977г. в гр. Провадия. Завършва висшето си образование в Икономически университет гр. Варна.

 

Споделя, че за нея поезията е не само хоби, тя е и начин на живот. От стиховете й изгряват лъчи на любов, вяра, мечти и красота.  „В тях присъстват най-съкровените чувства на жената, която обича живота, жадува за красота и топлина и е свободолюбива като птиците, конете, вятъра и  вихрения танц.”

 

Акцент в творчеството й е обичта й към родината и народните песни.

 

Автор е на стихосбирките „ България в сърцето ми” и  „ Златни нишки”. „ Копнеж по слънце”,  “В тебе аз ще остана”, и на новелата “Алтъна”.

По нейни стихове са създадени пет прекрасни песни.Сред любимите и поети са: Димчо Дебелянов, Пейо Яворов,  Елисавета Багряна,Станка Пенчева и  Маргарита Петкова.

 

През април 2016 година Ивелина Никова бе  един от представените през годината автори в нашата библиотека и се срещна с много свои почитатели от Панагюрище.

 

На 23 април  в понеделник тя отново ще ни гостува и ще представи пред нашата читателска аудитория новата си книга със заглавие „България навеки”.

 

 Заповядайте в читалнята за възрастни от 17:30, за да погалим сетивата си с красивото творчество на Ивелина - една родолюбива българка.

 

«
Всички
© iLib  Прима-Софт