Анкета
В какви обучения, провеждани в библиотеката, бихте се включили?

начална компютърна грамотност
0.87% - 32
езикови
1.63% - 60
друго
62.99% - 2315

Гласували: 3675

Събития

Надежда без начало и без край за децата на Панагюрище

06.01.2015
Надежда без начало и без край за децата на Панагюрище

Невероятна благотворителна инициатива, родена от млади хора с творческа мисъл, постави началото на културните прояви в Панагюрище за новата 2015-та година. Пътуващата изложба „Надежда през обектива”, която стартира в София на 11 декември и ще обиколи няколко града, пристигна и при нас. Чувствени и разнообразни, вплели в себе си индивидуална история, кадрите украсиха фоайето на Театър Дом-паметник на 5 януари, а интересът към тях не стихваше.

 

Присъстващите имаха възможността да разгледат и закупят фотографии на повече от над 20 автора от цяла България и да се насладят на всяка творческа гледна точка. Изложбата е на разположение до 15 януари, а събраните средства ще бъдат дарени на ДЦДУ „Дъга”.

 

Сред гостите на изложбата присъстваха зам. – кметът Галина Матанова, Магдалена Македонска, членове на Ротари и Лайънс клубовете, както и много граждани и приятели на главната „виновничката” всичко това да се превърне в реалност – Моника Димитрова.

 

„Благодарна съм изключително много на моите колеги фотографи, че одобриха идеята събраните средства да дарим на ДЦДУ „Дъга” и наистина се надявам нашата инициатива да добие още по-голяма мащабност и в следващите градове, където ще гостува”, сподели Моника. Във всеки един от предвидените градове има по един представител, който участва със своя творба в инициативата и отговаря за безпроблемното й протичане.

 

Зам. – кметът Матанова първа подкрепи каузата, като избра да закупи творба, на която са изобразени летящи чадъри. „Инициативата на тези млади хора разказва за надеждата, която няма начало и край, а има безвремие. Те не само я споделят тук с нас, но и даряват част от своята душа, своето сърце, своето послание на децата на община Панагюрище. На онези деца, които се нуждаят от нашата подкрепа”, сподели Матанова, след което подари на Моника кристално ангелче, символ на невинност и чистота, също като идеята на благородната инициатива.

 

Творби бяха закупени и от членовете на Ротари и Лайънс, които също допринесоха за каузата. 

 

Текст и снимки Спаска Костуркова

 

Материалът е на NoStop.bg

 

«
Всички
© iLib  Прима-Софт