Анкета
В какви обучения, провеждани в библиотеката, бихте се включили?

начална компютърна грамотност
0.81% - 32
езикови
1.52% - 60
друго
61.32% - 2427

Гласували: 3958

Събития

Поетична разходка с Ива, Симеон и Димитър

27.11.2017

На 24 ноември  в читалнята за възрастни бяха представени трима автори – Ива Спиридонова с книгата  „Думите ми”, Симеон Аспарухов с „Дни за обичане” и Димитър Пенчев и неговите „Ситновъртежи”.

 

Вечерта бе открита с  театрално-поетичен диалог между музикалния педагог Юлия Богоева и директора на библиотеката Стефан Рапонджиев, които си партнират  и на сценичните подиуми.

 

На фона на приглушена светлина от запалени свещи и тиха музика, в пълната зала се създаде приятелска творческа атмосфера.

 

Тримата поети продължиха с лиричен спектакъл от думи, преплитайки стиховете си по между си. Ива и Симеон споделиха с нас, че са написали и общи стихове – започнати от единия от тях и завършени от другия.

 

Ива Спиридонова е от град Кюстендил, завършила е Езикова Гимназия „Д-р Петър Берон”, висшето си образование получава в СУ „Св. Климент Охридски” с магистърска степен – „Старобългаристика” и бакалавърски  - „Българска филология” и „Връзки с обществеността и реклама”. Понастоящем живее в София.  На този етап от живота си Ива се занимава с външна търговия, преподава езици, работи с деца, пише поезия и критика, редактира и рецензира книги. В  момента тя е и  редактор на онлайн списание „Нова Асоциална Поезия”. „Думите ми” е първата й книга, която достига пето място на конкурса „Моята любима книга за 2016.” в раздел „Поезия”.

 

Симеон Аспарухов е роден и живее в гр. София. Самият той сподели, че има и панагюрска жилка. Средното си образование завършва в 145 СОУ „Симеон Радев”, езикова паралелка – английски език. Изучавал е психология във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, както и маркетинг в „Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг”. По-късно се квалифицира, като данъчен и митнически посредник в „Национален център за професионално обучение” в системата на „Българската Търговско-промишлена палата”. Това работи и днес. В свободното си време пише кратки хумористични разкази, поезия, занимава се с фотография, рисува на стъкло и поддържа свой музикален блог с колекции от любима музика. Дебютната му книга с поезия носи името „Дни за обичане”, която излиза от печат през юли 2017г., като неин редактор е Ива Спиридонова.

 

Димитър Пенчев е родом от село Бъта, област Пазарджик. Завършил е техническо училище в град Панагюрище, където в момента работи и живее със семейството си. Той е един от основателите на туристическо дружество „Красен” в село Бъта. Обича природата и пешеходния туризъм. Занимава се и с фотография. Автор е на четири книги:” Пътеки на мисълта” – 2006г., „Уловени по пътя” -2014г., „Речник на говоримия диалект – село Бъта” – 2015г. и най- новата му книга с хайку- „Ситновъртежи” , издадена през 2017г.. Димитър е един от основателите на онлайн формата „Нова Асоциална Поезия ”. В едноименното списание има редица публикации, както и в местния вестник „Време”. Публикувани са негови разкази в антологията „Светлини над града” и сборника с разкази на „Пътуващите книги на Стара Загора”.

 

В библиотеката, в петък вечер усетихме силата и дълбочината на думите, завъртяхме мислите си в тях и забравихме за времето, разбирайки, че всички дни са за обичане.

 

Хората, присъстващи на красивия лиричен спектакъл, останаха очаровани от  поезията на гостуващите ни поети. В края на срещата желаещите си закупиха книги и получиха лични автографи и усмивки от авторите им.

 

 

Виж още снимки ТУК

 

Още за срещата ТУК

 

«
Всички
© iLib  Прима-Софт