Анкета
В какви обучения, провеждани в библиотеката, бихте се включили?

начална компютърна грамотност
0.81% - 32
езикови
1.52% - 60
друго
61.32% - 2427

Гласували: 3958

Събития

Поетичната книга "Шарени криле" на Стефка Данева

11.11.2019

 

В петък, на 8 ноември - Архангеловден,  в читалнята за възрастни бе представена новата книга на д-р Стефка Данева „Шарени криле”.

 

В препълнената с колеги на авторката и нейни почитатели зала, ученикът Стоян Панчев сложи начало на срещата, като рецитира стихотворението „Българска Княгиня”, с което Стефка Данева спечели III-та награда от Националния литературен конкурс за детска поезия  2017 г.

 

Главният библиотекар Стефан Рапонджиев, представи авторката, след което тя разказа за себе си и творчеството си: 

 

„За мен винаги е било изключително важно децата не само да четат и слушат стихове в рими. Всяко стихотворение трябва да донесе непозната дума, информация за събитие, да носи човеколюбие, да вдъхва патриотизъм и родолюбие и добро послание“.

 

Стиховете в „Шарени криле” на Стефка Данева са двадесет и шест малки пиеси, в които едно дете споделя своето виждане и усещане за свят, създава със своя приказно-учуднен поглед, в който приказното не е чудно, а естествено. Това са малки притчи за християнските ценности, за родолюбието и книголюбието, фантазни етюди, в които фантазията и играта непрестанно обменят поетически съдържания. Един утопичен свят, който приютява и спасява. Стихотворенията в книгата са илюстрирани с рисунки на деца от различни възрасти.

 

Две момичета от 9 кл. на СУ „Нешо Бончев” проведоха импровизирано интервю с авторката и получиха заслужени аплодисменти.

 

Срещата завърши с автографи, снимки и пожелания за нови срещи.

 

 

 

Виж снимки ТУК

 

«
Всички
© iLib  Прима-Софт