Събития

Тоня Борисова - "Нашенски зевзеци"

17.09.2021

 

На 16 септември в Библиотеката гостува Тоня Борисова. Тя представи новата си книга "Нашенски зевзеци", която е в съавторство с нейния 98 годишен баща Кръстьо Рибаров. Той е най-възрастният дебютант в света.

 

Тоня Борисова пише поезия, проза, публицистика, литературна критика, сценарии за филми. Редактира книги. Реализирала е над 670 авторски поетично-музикални спектакъла, на които е сценарист, режисьор, изпълнител на стиховете и на песни от различни фолклорни области. В спектаклите й участват изтъкнати индивидуални изпълнители певци, инстументалисти, музиканти, оркестри, хорове, фолклорни формации и ансамбли.

 

"Нашенски зевзеци“ е една ценност, за изпълнения ни с различни и разнообразни стилове книжен пазар. Книгата се чете на един дъх с незабравимите истории и техните послания, предадени чрез диалекта, характерен за всяка част от нашата страна. Образите на героите, оживяват пред читателя със своята пъстрота и създават емоцията, предадена през призмата на автора. Те са описани такива каквито ги е видял и запомнил. Чрез силата на думите, той ни пренася в едно отминало и различно за младите хора време. Време, което ни запознава с духа, бита, културата и морала на едно патриархално общество, което е истинския носител на родовите корени!

 

ГАЛЕРИЯ

 

Още снимки ТУК

«
Всички
© iLib  Прима-Софт