Анкета
В какви обучения, провеждани в библиотеката, бихте се включили?

начална компютърна грамотност
27.59% - 16
езикови
44.83% - 26
друго
20.69% - 12

Гласували: 58

 

Събития

Вечер на изкуствата

08.02.2019

 

             На 7 февруари в библиотеката се проведе Вечер на изкуствата, която събра на едно място много приятели на книгата, на музиката и на живописта.

 

Вечерта започна с откриване на изложба-живопис на младата панагюрска художничка Нели Терзийска и продължи с представяне на новата книга на Димитър Пенчев „От дузпа в тъч” , финансирана от Община Панагюрище по проект  „Панагюрище – духовност и творчество в едно”.

 

Димитър Пенчев е роден на 15.02.1967 г. в село Бъта, област Пазарджик. Завършва средното си образование в Техникума по минна промишленост „Иван Манев” в град Панагюрище, където понастоящем живее със съпругата си и двете им деца. Работи в Минно-обогатителен комплекс Асарел-Медет"

С много чувство за хумор Стефан Рапонджиев представи автора и неговото творчество, като двамата с него прочетоха част от новата книга и накараха публиката да се посмее от сърце.

 

Специален гост на събитието беше Ива Спиридонова – редактор на книгата, която сподели:

Димитър Пенчев провокира, забавлява и, без претенции за универсалност, споделя своята натрупана мъдрост. Тази книга е покана за разговор. С теб самия. И напомняне, че, съгласно ефекта на пеперудата, една твоя усмивка може да предизвика лавина от милиони други.“ 

 

Между забавното прочитане на част от епистоларните монолози в книгата, младите музикални изпълнители Виктория Манева и Димитър Инчев внесоха допълнително настроение и удоволствие от вечерта.

На края на вечерта Димитър Пенчев раздаде автографи на всички, които закупиха неговата книга „От дузпа в тъч”.

 

 

виж още снимки ТУК

  

 

«
Всички
© iLib  Прима-Софт