Събития

Христо Костурков представи първата си книга "История на шахмата в Панагюрище"

07.10.2019

На 4 октомври от 17,30 ч. пред препълнена зала Христо Костурков, който е председател на панагюрския шахматен клуб  „Оборище” представи книгата  „История на шахмата в Панагюрище“.

 

Книгата е изградена въз основа на исторически факти и постижения в областта на шахматната игра за цялата община .Тя  описва първия познат факт за наличието на древната игра в нашия край – шахматната дъска на Панайот Волов показана на фотос, предоставен от Исторически музей – Панагюрище.

 

Специален гост на събитието бе Диян Костадинов - един от най-успешните български шахматни композитори, който  по молба на автора се е включил в книгата.

 

Христо Костурковт сподели, че ще има и втора книга както и факта, че ШК „Оборище“ е един от най-бързо и успешно развиващи се спортни клубове на територията на общината, като все повече и повече деца и по-големи любители на шахмата се присъединяват към него.

 

В края на вечерта, всички присъстващи имаха възможност да си закупят книгата и да получат автограф.

Малките шахматисти изненадаха своя треньор с красиви есенни цветя. В началото и края на събитието, една от младите надежди на местния шахмат – Гинка Юрукова засвидетелства и една друга своя дарба като поздрави всички с две изпълнения на цигулка.

 

Виж още снимки ТУК, ТУК и ТУК

 

 

 

«
Всички
© iLib  Прима-Софт