Нови книги
Наследнички : Роман / Елизабет Адлър

 

В 1938 г. три осемнайсетгошни момичета от различни националности и с доста различно обществено положение са извикани в Лондон, за да бъдат представени на обществото.

Три дебютантки - веселата, крайно бедна Елоиз от Тексас; умната, склонна към флиртове Анжу от Париж и красивата, луда по конете Лаура от Иоркшир. И трите са незаконни деца и наследнички на последния лорд Маунтджой.

 

Облечени, гримани и фризирани умело, за да направят огромно впечатление, трите стават главна тема за разговор на лондонсото общество. Но страшна тайна от миналото ще стигне до една от тях по най-неочакван начин. Разразява се скандал, когато едно от момичетата на Маунтджой еобвинено в убийство. Но кой ли е извършил убийството и дали е една от тях? И защо? И кой, в края на краищата, ще наследи парите на фамилията Маунтджой?

Бретонски афери : Един случай за комисар Дюпен : Роман / Жан-Люк Баналек

 

В една гореща юлска утрин в живописния Понт-Авен, вековно средище на големи художници като Гоген и Бернар, е намерен брутално наръган с нож собственикът на най-известния местен хотел. Комисар Дюпен, заклет парижанин, „заточен” на край света, поема случая. Трупът е на Пиер-Луи Пенек, собственик на легендарния хотел Централ, вече на преклонна възраст. Кой иска да убие 91-годишен старец, уважаван местен меценат, и защо? Какво се е случило през последните дни от живота му?
    
Лятната бретонска идилия е прекъсната, когато малко по-късно е открит нов труп на брега. Жорж Дюпен осъзнава, че случаят му е добил неподозирани размери. И докато общественият натиск се засилва, а капризните жители на Понт-Авен продължават да мълчат, комисар Дюпен затъва в бретонските афери и се натъква на следите на грандиозна тайна...

Мата Хари : Прах в очите : Роман / Ан Браганс

 

Мата Хари е най-известната танцьорка, куртизанка и шпионка в света.

Париж, 1904-та. Отбраното общество в затъмнения салон на мадам Киреевски очаква поредната новост на известната парижка ценителка на изкуството. Лампите светват и разкриват на импровизираната сцена млада жена, висока и стройна, с гъсти черни коси и смугла кожа. Под звуците на ситар екзотичната красавица започва своя танц, извива гъвкавото си тяло в непознати и невиждани досега движения. Затаила дъх, публиката се пренася в индийските храмове, сред девадаси, вагаши и научи, опива се от усещането за свещена сласт и за божествени нощи. И когато неземната жена отхвърля и последния воал от голото си тяло и се скрива от погледа, в салона се възцарява тишината на неверието. Видение ли е било това?

Родила се е звезда. Мата Хари е започнала своето триумфално шествие. Парижката, германската, италианската преса не жалят суперлативи за дъщерята на храмова танцьорка. И никой не подозира, че зад необичайната външност и измисленото име и самоличност се крие всъщност Маргарета Хертрьойда Зеле, лейди МакЛеод, дъщеря на холандски шапкар, омъжена за възрастен шотландски барон. Маргарета обикаля страни, превзема сцени и салони, а годините вървят. С тях си отива младостта, отиват си и парите през широките пръсти на свикналата на лукс и разкош жена. И на четиридесет години Мата Хари, куртизанката, познала преклонението на графове и барони, на принцове и банкери, се влюбва - за пръв път в живота си - с онази любов, която не знае пречки, за която и смъртта е без значение.

Хюман дизайн / Четан Паркин

 

Забравете зодията, важна е мелодията!
Искате ли да знаете с кого се разбирате най-добре и да откриете идеалния си партньор?
Искате ли да се научите да вземате по-добри решения, да намерите най-удачната кариера и да разкриете най-силния си потенциал?
Искате ли да знаете кой наистина сте?
Много по-индивидуална и точна от астрологията, системата Хюман дизайн е революционна и променя живота на хората из целия свят. Чрез датата, часа и място на раждането тя разкрива личността, която сте роден да бъдете и животът, който ви е даден да изживеете.

Четан Паркин представя първата по рода си книга за Хюман дизайн.
С тази лесна за употреба книга можете да откриете своята вътрешна история, както и тази на приятелите и семейството ви.
Пригответе се да се срещнете с истинското си аз...То ще промени живота ви завинаги.

7-те смъртни гряха : Разкази / Калина Паскалева

 

 

Добре дошли в Ада под небето. Моят живот...
Похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист, гордост - седемте смъртни гряха. Те са седем, но кръговете на Ада са девет. Има място за всички. Добре дошли в Ада под небето. Моят живот. Аз знам, че ако има нещо, което не мога да простя на себе си, то е да не греша. Мога да страдам и да предавам душата си, понякога на Дявола, понякога на някой ангел. Аз съм грешница. Но не съм сама. Всички ние сме грешници. Това ни е съдбата. Всички герои в тази книга са грешници. Не ги съдете. Преди да ги осъдите, простете на себе си. Не за друго, а за собствените си грешки, които със сигурност не само сте правили, но и повтаряли. Помнете, че е човешко да се греши, а божествено - да се прощава.

 

 

© iLib  Прима-Софт